Sclavi la patroni. Pentru angajatii romani NU exista viata dupa job
Romanii sunt printre cei mai chinuiti angajati dintre toti europenii: serviciul le mananca cea mai mare parte din timp si ii impiedica sa aiba o viata normala de familie, potrivit unui studiu al Eurofound.
Echilibrul dintre viata profesionala si viata de familie in cazul angajatilor romani este unul dintre cele mai precare la nivel european, potrivit raportului "Quality of life in Europe: Impacts of the crisis" publicat zilele trecute.
Nu mai putin de 61% dintre romani spun ca ajung acasa prea obositi dupa o zi de job incat sa mai faca fata si sarcinilor casnice.
Doar in cateva tari din Europa procentajele sunt mai mari decat la noi: de exemplu spaniolii si bulgarii sunt si mai presionati de job (69%, respectiv 66%). Sunt departe de astfel de probleme danezii (42%), italienii (37%) sau olandezii (36%).
De asemenea, pentru 38% dintre romani orele suplimentare petrecute la locul de munca ii impiedica sa aiba o viata normala de familie.
Mai sufocati de job decat romanii sunt lituanienii - 56% si cehii - 39%, iar mult mai relaxati suedezii - 24%, olandezii - 18% sau finlandezii - 17%.
- "Ajung de la serviciu prea obosit ca sa mai pot face treaba acasa" (61% dintre romani)
spaniolii - 69%
bulgarii - 66%
danezii - 42%
italienii - 37%
olandezii - 36%
- "Timpul petrecut la serviciu este prea lung ca sa imi permita o viata normala de familie" (38% dintre romani)
lituanienii - 56%
cehii - 39%
suedezii - 24%
olandezii - 18%
finlandezii - 17%
EchilibruArticol scris de:
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Echilibru