Distribuie
Scrisoare către Moș Crăciun din partea unui om de HR
Dragă Moșule,
În 2020 am ”jucat” mai multe roluri ca oricând. Ca om de HR am fost alături de cei afectați profesional de pandemie, în calitate de Coach am fost aprope de cei care s-au confruntat cu provocări personale, iar ca antreprenor am simțit alături de alți antreprenori din România cum uneori „vântul schimbării” vine indiferent de prognoza meteo și, parcă, niciodată nu poți fi suficient de pregătit. Am fost mamă, educatoare și învățătoare lucrând de acasă cu copiii, am fost și colega ce a lucrat „cot la cot” cu oameni pe care nu i-a întâlnit niciodată live și am mai fost și om. Un om bulversat de valul de schimbări, ce a lucrat în sprint-uri săptămânale de adaptare la noul mod de viața/lucru/visare/existență.
Și ca mine, milioane de oameni din întreaga lume au jucat roluri inedite pe scena lui 2020. Toți probabil îți scriu acum gânduri de recunoștiință sau cereri pentru un 2021 mai aproape de normalul pe care îl știam cu toții până nu de mult. Dar eu aș vrea să îți scriu astăzi despre câteva sute de oameni deosebiți din România. Oameni ai oamenilor: profesioniștii HR!
Moșule, știu că îți plac poveștile, așa că ai putea să te gândești la oamenii aceștia ca fiind eroii de care organizațiile au atât de mare nevoie. Iar ca în orice poveste, drumul lor spre succes e provocat de contexte, uneori potrivnice.
Până nu de mult se avântau curajoși într-o piață a muncii încercată de lipsa de forță de muncă și purtau „bătălia talentelor” în campanii iscusite de Employer Branding.
Până nu de mult erau „Damage control patrol”, asigurându-se că interesul business-ului e mereu aliniat la litera legii.
Până nu de mult, îți scriau că își doresc digitalizare și o elevare a departamentului HR în organizații.
Până nu de mult, traduceau emoția umană în cifre de business pentru a susține performanța.
Dacă în vremuri normale erau eroi, ce au devenit profesioniștii HR anul acesta, după atâta provocare?
Acum sunt protectorii spiritului colectiv.
Acum sunt educatorii colaborativității remote.
Acum sunt reformatorii culturii și a experiențelor organizaționale.
Acum sunt designeri de comportamente, iar alături de ambasadorii organizațiilor, aduc cercul empatiei în atenția tuturor.
Acum sunt constructorii care lucrează de zor pentru a găsi alte moduri de a ne adapta și re-conecta.
Lista poate continua, dar cred că amândoi putem concluziona că oamenii de HR sunt conectorii de care avem atât de multă nevoie în comunități, organizații și spații de dezvoltare profesională. Așa că, Moșule, pentru ei, în 2021, îmi doresc să le aduci putere de muncă, resurse organizaționale cu care să își poată împlini misiunea de a ne ajuta să ne conturăm noul normal profesional, ce va impacta atât de mult și viața noastră personală. Ajută-i să ajute piața muncii din România să își găsească echilibrul în aceste noi norme.
Îți promit că Undelucram.ro devine cel mai eficient spiriduș al tău în 2021. Echipa noastră își va dedica toate eforturile susținerii acestori eroi prin concepte, proiecte și unelte menite să îi ajute în misiunea lor!
Cu o dorință arzătoare de bine,
Andra
Om de HR
Articol scris de:
Distribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Human behavior
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro