Distribuie
Stresul obligă angajații să încerce cariere noi
Indiferent de motivele pentru care apare, stresul este unul dintre cei mai mari dușmani nenaturali ai omului modern. Iar când apariția lui este legată de locul de muncă al cuiva, urmările sunt cel puțin drastice.
Un studiu Gallup arată faptul că angajații supuși unui nivel mare de stres nu vor încerca să își schimbe doar locul de muncă, ci sunt gata să părăsească cu totul drumul profesional pentru care s-au pregătit uneori ani buni.
Conform datelor Gallup, 78% dintre angajații care manifestă stres sunt nesiguri de cariera pe care au ales-o. Totodată, 79% se consideră manageriați într-un mod care nu îi motivează, iar 67 % dintre angajați nu sunt implicați pe măsura capacității lor în munca prestată.
Un alt studiu, efectuat de compania Dale Carnegie arată faptul că aproape un sfert dintre angajați intenționează să își schimbe locul de muncâ în următorul an, 15% dintre ei făcând deja câțiva pași în această direcție.
Semnele de pericol ale stres-ului pe care angajatorul ar trebui să le observe în oamenii proprii, sunt absenteismul masiv, întârzierile cronice, productivitate scăzută, dar și deteriorarea relațiilor între colegi.
„Există o legătură directă între abilitățile a a construi o carieră și satisfacția unui loc de muncă”, spune Fred van Deusen, autorul studiului Carnegie potrivit celor de la HR Dive. „Cu cât oamenii sunt mai conștienți de talentele lor, de relații și de posibilitățile de pe piața muncii, cu atât sunt mai fericiți la serviciu.”
Citește toate articolele despre
EchilibruArticol scris de:
Distribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Echilibru
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro