Descoperă Catalogul TOP 100 CEI MAI BUNI ANGAJATORI pentru care să lucrezi în 2025!

Cei mai buni angajatori caută cei mai buni candidați.

Topul tarilor cu cei mai multi angajati specializati. Unde se claseaza Romania

31.08.2015
0 min
Topul tarilor cu cei mai multi angajati specializati. Unde se claseaza Romania

Angajatii cu calificari inalte reprezinta factorii cheie care duc la crestere economica dintr-o tara. Site-ul wall-street.ro  prezinta topul tarilor cu cel mai mare procent de personal specializat din totalul fortei de munca, clasament in care tara noastra ocupa locul al 62-lea, potrivit World Economic Forum.

Studiul, realizat pe baza datelor din 124 de tari, arata proportia de forta de munca cu specializari inalte, respectiv manageri, profesionisti si tehnicieni.

In topul tarilor cu cei mai multi specialisti se claseaza Luxemburg, tara in care circa sase din zece angajati au calificare inalta (59,6% din total angajati), urmata de Singapore (54,7%), iar pe locul trei se claseaza Elvetia (51,3%).

Pe urmatoarele locuri in clasament se pozitioneaza Israelul, unde circa jumatate din angajati au pregatire inalta (49,7%), Islanda (49,2%), Suedia (49%) si Norvegia (48,8%).

Ultimele trei pozitii sunt ocupate de Regatul Unit al Marii Britanii (48%), Olanda (47,5%) si Noua Zeelanda (47,4%).

Romania ocupa locul 62 in topul intocmit de World Economic Forum, dupa procentul de angajati cu specializari inalte din totalul fortei de munca, aproximativ 1 din 4 (21,6%) avand calificari de nivel inalt.

Employer branding

Articol scris de:

Ești HR? Află cum să recrutezi eficient!

Hai în clubul angajatorilor cu rată mare de retenție și costuri de recrutare mici.

Vreau să știu

Dorești să-ți faci munca mai ușor?

Noi îți explicăm cum îți poți administra eficient Brandul de Angajator în comunitate.

Află mai multe