Trei pacate ale candidatului roman

03.10.2017
1 min
Trei pacate ale candidatului roman

Distribuie

Aproape ca nu exista postare pe site-urile de specialitate in care sa nu se regaseasca cel putin o nemultumire a candidatului cu privire la departamentele de HR ale companiilor la care au aplicat. De multe ori insa, aceste nemultumiri pornesc de la o incompleta intelegere a modului in care aceste departamente functioneaza, cauzata de o insuficienta documentare prealabila.

Trei dintre cele mai des intalnite probleme cu care spun ca se confrunta candidatii la un loc de munca le aveti listate mai jos. De multe ori, aceste probleme creeaza asteptari nerealiste din partea candidatilor, care ajung sa fie total nemultumiti de o companie inca dinainte de a intra in contact direct cu aceasta.

Oferte care  sa descrie complet sarcinile angajatului

In general, anunturile de angajare urmeaza un anume tipar. Nu este nici eficient si nici util ca fisa postului sa fie trecuta in anunturile de angajare. In general, companiile anunta pentru ce post angajeaza si listeaza doar cateva dintre atributiile angajatului.

Un candidat informat, in loc sa caute sa afle dinaintea interviului ce va avea de facut la serviciu, ar trebui sa se uite mai intai pe cerintele de educatie si experienta a postului. Daca le indeplineste, atunci prin extensie stie si ce va avea de facut la serviciu si nu mai are nevoie de descrieri literare.

Trecerea salariilor in anuntul de angajare

Printre primele lucruri pe care un candidat le cauta in anuntul de angajare se afla salariul. Indiferent daca are sau nu calitatile necesare pentru job-ul respectiv, aproape sigur un candidat va aplica daca salariul este la nivelul pe care il asteapta (fapt ce creeaza o avalansa de CV-uri pentru angajator). In majoritatea cazurilor insa, salariul nu este anuntat, iar candidatii reclama acest lucru.

Indiferent de companie, salariile sunt de obicei confidentiale. Afisarea lor in anunturile de angajare incalca de obicei normele interne. In plus, in general salariul se negociaza individual, iar postarea unei sume oarecare este contraproductiva pentru ambele parti implicate.

Raspunsul personalizat la CV-ul trimis

Este adevarat, in marea majoritate a cazurilor primesc raspuns la CV-urile trimise doar cei care sunt chemati la un interviu. Ceea ce foarte multi candidati cer este ca si in cazul unei respingeri a CV-ului, sa fie anuntati.

Acest lucru este imposibil daca privim doar din prisma numarului mare de CV-uri trimise. In cazul companiilor cu sub 50 de angajati, statisticile Undelucram.ro arata faptul ca un singur anunt de angajare genereaza intr-o saptamana in jur de 150 de CV-uri. In cazul companiilor mari, numarul creste exponential.

Este imposibil din punct de vedere fizic sa raspunzi negativ si personalizat unui numar atat de mare de candidati. Tocmai de aceea, din ce in ce mai multe site-uri de job-uri ofera notificari, care instiinteaza aplicantul de faptul ca CV-ul sau a fost respins.

Citește toate articolele despre

Creare profil candidat

Articol scris de:

Daniel Patrascu - Puteti contacta echipa editoriala la adresa office@undelucram.ro

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro