Un număr mare de angajați muncesc și când sunt în concediu
Deși în general atunci când pleacă în concediu plănuiesc să se detașeze complet de serviciu, nu toți angajații reușesc să facă acest lucru. Potrivit unui studiu comandat de Associated Press (AP), doar jumătate dintre cei care în timpul verii își iau zile libere reușesc să nu aibă niciun fel de contact cu biroul pe perioada vacanței.
Aproape 40 % dintre cei care pleaacă în concediu continuă însă să mențină o legătură activă cu locul lor de muncă, fie permanent, fie sub forma de telefoane periodice prin care din când în când doresc să afle ce se mai petrece la birou. Restul, chiar dacă nu își contactează direct colegii care sunt la muncă, rămân conectați cu ei prin intermediul rețelelor sociale.
Majoritatea angajaților care au participat la studiul AP au spus că ar prefera mai degrabă să aibă un concediu mai lung, chiar dacă asta ar însemna să nu iși permită îndeplinirea tuturor dorințelor din cauza banilor mai puțini.
Pentru aproape toți vacanța de vară reprezintă o vacanță în familie. Indiferent dacă sunt căsătoriți sau nu, majoritatea angajaților vor pleca în concediu cu partenerii lor, iar acolo unde este cazul și împreună cu copii.
Opinia ta conteaza! Adaugă o contribuție și ajută-i pe cei ce își caută un loc de muncă
EchilibruArticol scris de:
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Echilibru