Distribuie
Esti in proces cu angajatorul? Au aparut NOI REGULI in litigiile de munca
Intrarea in vigoare a noului Cod de Procedura Civila aduce modificari si la nivelul jurisdictiei muncii.
Totodata, modificarile succesive aduse Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator au generat si ele o noua serie de intrebari cu privire la modul de derulare a litigiilor de munca, scrie HR Manager.
In lipsa unor dispozitii speciale in Codul muncii si in Legea dialogului social, litigiile de munca vor urma orientarea generala introdusa de noul Cod de Procedura Civila, care mizeaza, in principal, pe solutionarea amiabila, precum si pe accelerarea ritmului de judecare a cauzelor.
Un prim element de noutate introdus de actuala reglementare consta in participarea obligatorie a partilor la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii.
In cazul litigiilor de munca izvorate din incheierea, executarea si incetarea contractelor individuale de munca, Legea medierii prevede expres ca partile sa faca dovada ca au participat la sedinta de informare.
Un alt element de noutate este legat de modul de desfasurare a procedurii de judecata in fata instantei, noile dispozitii fiind menite sa accelereze ritmul de solutionare a procesului.
Spre deosebire de vechea reglementare, sunt prevazute noi proceduri, dar si termene precise pentru fixarea primului termen de judecata. Mai multe detalii despre subiect aici.
Citește toate articolele despre
EchilibruArticol scris de:
Distribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
2 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
sadd
georgy
Echilibru
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro