Distribuie
Vezi ce SALARII dau firmele de IT din Vestul si Centrul tarii
Tinerii care se angajeaza pe pozitia de dezvoltator software junior primesc in medie un salariu mediu de 700 de euro brut, acestia fiind angajatii cel mai prost platiti in cadrul firmelor de IT din Vestul si Centrul tarii potrivit studiului AIMS Salary Map IT.
Cele mai mari salarii acordate de firmele IT din regiunea analizata sunt de 2.600 euro brut si pot fi obtinute de arhitectii software, potrivit studiului citat de Ziarul Financiar. Cercetarea a fost realizata in perioada februarie -martie 2012 pe un esantion de 4.500 de angajati din orasele Timisoara, Cluj, Sibiu si Brasov.
Salarii aproape la fel de mari (2.550 euro brut) primesc si managerii financiari in timp ce un team leader castiga cu circa 30% mai putin, cu toate ca acesta coordoneaza o echipa cuprinsa intre 4 si 15 specialisti - salariul mediu al unui team leader este de 1.860 de euro brut.
Inginerii de calitate castiga in medie 1.150 euro brut pe luna, mult mai putin decat managerii de resurse umane din firmele de IT (1.850 euro brut).
"In pofida incertitudinilor economice, anul 2012 este un an de normalitate pentru dezvoltatorii software. Aproximativ 93% din companiile participante la studiu au declarat ca intentioneaza sa creasca salariile angajatilor cu un procent mediu de 7,5%", a spus Serban Mrejeru, senior consultant in cadrul firmei AIMS Executive & Consulting Romania.
Avand in vedere ca softistii sunt scutiti de unele impozite, salariile nete ale acestora sunt, de regula, cu 20% mai mici decat cele brute (nu cu 30%, cum e in cazul celorlalti angajati).
Citește toate articolele despre
Fara categorieArticol scris de:
Distribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Fara categorie
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro