Distribuie
Vezi motivul UIMITOR pentru care sefii sunt mai putin stresati decat angajatii
Se stie ca sefia nu aduce doar un salariu mai mare, ci si responsabilitati in plus, batai de cap si griji. Cu toate acestea, sefii sunt mai putin stresati decat angajatii lor, se arata intr-un studiu recent.
Conform unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatile Stanford si Harvard, managerii aflati pe pozitii din ce in ce mai inalte raporteaza un nivel de stres mai scazut decat sefii mai mici sau decat angajatii obisnuiti.
Studiul le-a masurat participantilor nivelul de cortizol (sau hidrocortizol), un hormon secretat de organism in conditii de stres. Managerii au iesit mai bine la testele de stres si nervozitate decat toti ceilalti subordonati, potrivit ABCnews.com.
Explicatia pe care cercetatorii o ofera acestui fapt consta intr-un simt al controlului mai dezvoltat in cazul celor care au pozitii de conducere. "Aceasta resursa psihologica le permite managerilor sa lupte din interior contra stresului", spun realizatorii studiului.
Managerii pot sa controleze mai bine cauzele care produc stres, de la programul de lucru pana la siguranta jobului si problemele financiare. "Senzatia de control pe care sefii o au, dar care le lipseste salariatilor obisnuiti, este o arma eficienta impotriva stresului", a declarat Nichole Lighthall, profesor la Duke University.
Cercetatorii nu au rezolvat inca dilema: oamenii devin mai putin stresati in clipa in care ajung sefi sau persoanele relaxate din fire si cu un simt al controlului mai bun ajung mai usor in pozitii de management?
Citește toate articolele despre
Comportamentul umanArticol scris de:
Distribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Comportamentul uman
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro