Analist sistem de management
Mediu
Experiență negativă
Nici o ofertă primită
Niciun răspuns
Pentru cei care iau în considerare un interviu la Apa Nova, doresc să împărtășesc experiența mea recentă. Am fost contactată de către companie pe LinkedIn, fără să aplic eu direct pentru vreo poziție. Presupunerea mea a fost că, dacă m-au căutat și m-au invitat, înseamnă că experiența mea profesională era considerată adecvată pentru poziția în cauză.
Surpriza a venit în momentul interviului. Doamna director, care a condus discuția, părea să nu fi citit deloc CV-ul meu și chiar m-a întrebat în mod direct ce “caut” acolo, cu un ton mai mult decât nepotrivit. Am fost întrebată de ce nu dețin anumite certificări specifice domeniului, deși, încă o dată, nu eu am aplicat și nu pretind că am acele calificări.
Am petrecut aproape o oră ascultând cum doamna își descria în detaliu realizările și modul în care își desfășoară activitatea, punând accent pe faptul că la Apa Nova nu există program fix și că nu se muncește pentru bani. Întreaga atitudine a fost una descurajantă și lipsită de respect, cu insinuări că nu sunt calificată, lucru pe care îl știau încă de când mi-au vizualizat profilul.
Mi s-a părut o lipsă totală de profesionalism, de la lipsa de informare a doamnei director până la tonul și atitudinea generală. Experiența mea a fost una neplăcută și nu recomand nimănui să treacă printr-un astfel de interviu, mai ales când există riscul de a fi chemat fără o evaluare reală a profilului și experienței.
Nu au existat întrebări relevante din partea lor. Practic, interviul a fost mai degrabă un monolog din partea doamnei director, în care eu am ajuns să pun întrebări pentru a înțelege poziția, doar ca să primesc acea atitudine dezinteresată și de superioritate despre care am menționat anterior.
Deși doamna director susținea că este extrem de ocupată, a petrecut mai bine de o oră într-o discuție fără substanță, în care părea interesată doar să-și evidențieze propriile realizări și să explice cât de bine se descurcă. Conversația probabil ar fi continuat pe același ton dacă nu aș fi spus eu, la un moment dat, că am terminat cu întrebările.
Acesta nu este modul în care ar trebui să se desfășoare un interviu profesional. Din păcate, am plecat cu impresia clară că procesul de recrutare la Apa Nova nu este nici bine organizat, nici respectuos față de timpul și experiența candidaților. În plus, nu a existat niciun feedback, deși în timpul interviului mi s-a spus ca “dacă vei veni la noi, vei face curs de x si de y” sugerând ca ar exista un interes să continui procesul de recrutare.
Experiență negativă
Nici o ofertă primită