Presales consultant with French

Presales consultant with French
3 luni
Dificil
Experiență negativă Experience negative
Nici o ofertă primită No offer

Experienta deplorabila. proces de recutare greoi si lipsit de transparenta

Am fost contactata de un sourcer de la Oracle fara sa fi candidat. Initial am discutat cu recruterul responsabil. A fost o discutie telefonica de vreo ora in care mi-a prezentat principalele responsabilitati ale posului, proiectul in cadrul caruia functiona etc. Parea profesionista. Dupa aceasta discutie m-a sunat o a treia persoana sa ma programeze la intalnirea cu managerul. Apoi o a patra persoana m-a contactat pentru a-mi transmite materialele necesare pentru interviu. Feedbackul final l-am primit de la o a cincea persoana. In final eram confuza si nu mai stiam cui sa ma adresez si cine ce rol are in proces. Nu am fost selectata pentru postul resectiv deoarece...pozitia a expirat si call-ul a fost inchis dupa un timp. Practic candidatura mea era valida dar nu am mai fost contactata pentru ca...nu mai exista postul.

Pentru acest motiv au considerat ca m-as potrivi unui alt post pentru care am fost la un interviu. Am pregatit un material video dupa o tematica impusa si am fost dezgustata sa vad mimica malitioasa a managerei care isi dadea ochii peste cap, stramba din nas la ceea ce ziceam eu si facea o multime de alte semne dezaprobatoare. Nu cred ca ziceam ceva absurd sau complet eronat. De altfel in sala mai era un alt manager precum si un partener prin videolive si nici unul dintre ei nu dadea semne ca ceea ce prezentam era gresit. In fine. Dupa ce am iesit din sala mi-am dat seama ca mi-am irosit doua zile pregatind materilalul respectiv. Era clar: chiar daca as fi fost selectata- eu nu as fi putut colabora cu cineva atat de lipsit de profesionalism.

Mai departe au realizat ca , desi nu as fi potrivita nici pentru acest al doilea job, as putea sa fiu o candidata buna pentru un altul in cadrul aceluiasi departament. M-au sunat si mi-au propus sa ma inroleze in proces pentru acesta din urma. Merg asadar la interviu cu o doamna care aparent era responsabila de proiect si care lucra de vreo 8 ani acolo. Mi-a adresat niste intrebari la care, in principiu, nu existau raspunsuri gresite. Intrebari subiective si generale precum: ce ti se pare interesant la jobul asta? Ce iti place sa faci etc. Ideea era ca dupa fiecare raspuns al meu ea ma contrazicea adaugand 'ah, nu nu nu, nu e chiar asa,.Mi se parea iritant ca cineva sa contrazica o opinie, o preferinta. E ca si cand cineva te intreaba daca iti place ciocolata. Tu zici ca iti place dupa care acel cineva zice 'ah! nu nu, nu iti place, nu e chiar asa!'. exact asa m-am simtit. Aveam impresia ca incearca sa-mi testeze rabdarea. Eu am ramas totusi pozitiva si am continuat sa raspund intrebarilor, sa zambesc, sa arat interes pentru postulin cauza etc. In final s-a gandit ea sa-mi testeze cunostintele de limba si-mi pune o intrebare in franceza- Intrebare la care eu raspund cu un discurs presarat de glumite, descrieri etc. In orice caz era totul corect formulat si spus cu un accent potrivit. Urmare a prezentarii mele ea raspunde IN ROMANA cu 'mdah...te va suna un coleg de pe proiect maine sa te evalueze ca eu..mdah...in fine'. Practic mi s-a facut mie rusine de rusinea ei. ma intrebam de ce lansase ea discutia in franceza daca stia ca nu exceleaza la asta si ca nu poate gestiona nici macar o discutie basic?

In fine, colegul care ar fi trebuit sa ma evalueze nu m-a mai sunat niciodata. In schimb o data la cateva saptamani cate un sourcer de-al lor ma suna sa-mi mai propuna interviuri pentru alte posturi etc.
i-am respins categoric pentru ca mise pare recrutarea greoaie, lipsita de transparenta iar oamenii sunt mult prea mandri de compania la care lucreaza. Mai exact li se pare ca pentru tine, ca si candidat e o onoare ca esti invitat sa-i cunosti. Well, nu e chiar asa. Ulterior am gasit un super job, cu un salariu aproape dublu fata de ceea ce mi-ar fi propus ei. La Oracle e valabila vorba aia romaneasca: nume mari- ca de magari'. :))
Experience negative Experiență negativă
No offer Nici o ofertă primită