Redactor educational - Adecco Romania
Aplică extern

Redactor educational

Publicat 01.09.2024 | Expiră 05.11.2024

Descriere job

Client Description:

Ai absolvit un liceu pedagogic sau o facultate de științe ale educației ? Cunoști o limbă străină la nivel avansat? In cazul acesta, te invitam sa aplici la acest job.


Responsibilities:

-       Prelucrează, din punct de vedere al formei și al conținutului, manuscrisele cărților ce urmează a fi publicate. Această activitate presupune: corectura de text, verificarea și eliminarea greșelilor de exprimare și de punctuație; verificarea notelor de subsol, a referințelor și a trimiterilor la sursele bibliografice indicate de autori sau traducători; verificarea corectitudinii noțiunilor si a termenilor utilizați. Î

-       După tehnoredactarea lucrărilor, urmărește și verifică introducerea în totalitate a corecturilor semnalate; indicarea casetării unor fragmente de text, eventuale modificări şi completări, respectarea stilului, corectarea greșelilor de ortografie.

-       Consultă referenți de specialitate, care vor face în scris aprecieri asupra lucrărilor ce urmează a fi editate.

-       Urmărește finalizarea proiectelor editoriale pana in momentul apariției cărților. Asigura executarea la timp a lucrărilor, conform planului de tipar stabilit.

-       Gestionează relația cu colaboratorii interni și externi implicați – autori, traducători, referenți, corectori, tehnoredactori, graficieni etc. Acționează ca lider al echipei şi supervizează activitatea tuturor celor implicați.

-       Stabilește, împreună cu autorii materialelor si cu redactorul șef, tipul de ilustrație potrivită (imagini, desene, colaje), alege graficianul şi lansează comenzile pentru desene.

-       Arhivează manuscrisul, formele intermediare semnificative, desene, ilustrații, alte materiale aferente lucrării, după apariție.

-       Participă la diverse activități promoționale (târguri, evenimente și întâlniri de lucru în școli, concursuri etc.).

-       Cercetează piața editoriala în domeniu și analizează concurența.

-       Participă la extinderea portofoliului de lucrări prin cooptarea de noi autori, cu lucrări valoroase și vandabile, propuneri și sugestii pentru optimizarea planului editorial;

-       Asigură interfața cu mediul școlar, de unde se recrutează în mod uzual autorii, comunicarea cu școlile, inspectoratele școlare, buna cunoaștere a sistemului de învățământ (planuri cadru, programe, evaluări, examene etc).


Candidate Profile:

-       Studii superioare (limbi străine, filologie, comunicare sau alt profil relevant); studiile/ cursurile de specialitate în domeniul editorial constituie un avantaj.

-       Experiență în mediul editorial, publicații/cărți educaționale/manuale, de minimum 3 ani.

-       Participare în calitate de redactor de manual la licitațiile de manuale școlare organizate de Ministerul Învățământului.

-       Cunoașterea foarte buna a pieței de carte educațională la nivel național și internațional.

-       Cunoașterea la nivel avansat a cel puțin două limbi de circulație internațională.

-       Cunoștințe foarte bune de operare PC și navigare pe internet.

-       Bune abilități de organizare și de management de proiect.

-       Bună capacitate de a relaționa cu colegii și cu colaboratorii editurii.

-       Cunoașterea foarte buna si nuanțată a limbii romane si a normelor de gramatica si ortografie in vigoare.


Adecco Romania

Adecco Romania

191 anunțuri active

3.88

164 evaluări

Oportunități de avansare

Pachet salarial

Timp la birou vs. timp liber

Management

Proceduri și valori

Criterii job

Tip job Full-time
Orașe Bucuresti, sector 1