E.ON România E.ON România
E.ON România

E.ON România

327 evaluări

Andreea Dudulică: De la Trainee GraduatE.ON, la Analist Performanță Comercială în EER

11.11.2024

Vă facem cunoștință cu Andreea Dudulică, fost Trainee Economist în programul pentru absolvenți GraduatE.ON. Andreea a intrat în companie în cadrul programului în 2023 și anul acesta s-a definitivat în E.ON Energie România ca și Analist Performanță Comercială și Raportare Energie Electrică - Performanță Comercială.

Andreea îndrăgește educația financiară și de aceea a absolvit Facultatea de Business a Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, specializarea Administrarea Afacerilor. Este o fire dinamică și plină de energie, una dintre pasiunile ei fiind cititul. Haideți să aflăm mai multe despre parcursul Andreei de la intrarea în companie dar şi detalii despre cum a aflat de GraduatE.ON, programul dedicat tinerilor absolventi.

Ce te-a convins să aplici la Programul GraduatE.ON?

Am aplicat la Programul GraduatE.ON pentru că oferă oportunități unice de dezvoltare, E.ON fiind o companie atât de mare în sectorul energetic. Ce m-a atras cel mai mult la program a fost expunerea la proiecte inovatoare, focusul pe sustenabilitate și dezvoltarea profesională prin mentorat și traininguri. Consider că GraduatE.ON este locul ideal pentru a-mi începe cariera și a contribui la o economie mai verde.

Care au fost primele tale experienţe și stagii în cadrul programului?

Primul stagiu în Programul GraduatE.ON a fost în cadrul departamentului de Performanță Comercială, unde am participat la procesul de Forecast, am analizat date și am contribuit la prognozarea cererii de energie pe termen mediu ajutând la direcționarea strategiei de pricing și stabilirea profitabilității companiei. Ulterior am făcut partea din departamentul Produse B2C -Solar, unde am contribuit la proiectul ElectricUp, implicându-mă în programul de finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice și stații de încărcare. Aceste experiențe mi-au oferit o înțelegere practică a sectorului energetic și a tranziției către sustenabilitate.

Ce îţi oferă mentoring-ul din cadrul programului?

Încă de la început, în programul GraduatE.ON am avut parte de îndrumare și sprijin constant în dezvoltarea abilităților mele. Am beneficiat de expertiza unor colegi profesioniști care m-au ajutat să îmi clarific obiectivele și să iau decizii informate. De asemenea, am fost bucuroasă să primesc feedback constructiv și să învăț din experiențele practice ale acestora, asta contribuind semnificativ la creșterea mea personală și profesională.

Ai un model de urmat profesional din cadrul companiei sau din afară? De ce este modelul tău?

Am mai mulți colegi pe care îi consider modele profesionale care mă inspiră. Unii excelează în analiza economică, alții în managementul proiectelor sau în leadership. Admir modul în care abordează provocările cu profesionalism și dedicare, fiind mereu dispuși să împărtășească din experiențele lor și să colaboreze pentru a atinge obiective comune. Fiecare dintre ei contribuie la un mediu de lucru dinamic și motivant, care mă ajută să îmi dezvolt abilitățile și să cresc profesional.

De ce ai ales să te definitivezi în acest departament? Ce ți-a plăcut cel mai mult?

Am ales să mă definitivez în cadrul departamentului Performanță Comercială fiind atrasă de impactul direct pe care acest departament îl are asupra succesului companiei. Am avut  oportunitatea de a lucra cu date complexe și de a transforma aceste informații în strategii concrete care optimizează performanța comercială. Analiza și monitorizarea indicatorilor de performanță îmi vor permite să contribui la decizii esențiale și să văd rezultatele muncii mele reflectate în îmbunătățirea eficienței și a profitabilității. De asemenea, dinamica echipei și colaborarea strânsă cu diverse echipe au fost factori care m-au motivat să aleg acest departament pentru a-mi continua cariera.

De ce recomanzi studenţilor în ultimul an de studiu să se alăture echipei E.ON?

Recomand studenților în ultimul an de studiu să se alăture echipei E.ON deoarece aici vor găsi oportunități excelente de dezvoltare profesională, implicându-se în proiecte inovatoare și strategii de sustenabilitate. E.ON promovează un mediu de lucru dinamic și colaborativ, unde ideile noi sunt apreciate și mentoratul este activ, facilitând creșterea profesională și personală.