E.ON România E.ON România
E.ON România

E.ON România

327 evaluări

Dizabilitatea este doar un cuvânt- Cum să fii o aură de optimism și încredere pentru cel de lângă tine

20.06.2024

Această poveste este despre colegul nostru din DelgazGrid, care a preferat sa păstrăm anonim numele său. El lucrează de 23 de ani în Delgaz Grid, începându-și cariera ca electrician de protecție catodică. În doar doi ani, talentul și dăruirea lui l-au ajutat să preia funcția de șef al grupului operativ de lucru, rol pe care l-a îmbrățișat în următorii 21 de ani. Și continuă încă.

Înainte de a-și începe activitatea la E.ON, și-a dedicat 11 ani în domeniul educației, predând educație tehnologică elevilor de liceu. Lucrul cu oamenii este una din pasiunile lui, iar urmărirea lor evoluând i-a adus o bucurie imensă. Colegul nostru emană o aură de optimism și încredere, e un privilegiu de a fi în preajma lui. Cei suficient de norocoși să învețe povestea vieții lui au fost inspirați de rezistența și determinarea lui.

Când a descoperit că se confruntă cu o problemă medicală?

În 2007 viața lui a luat o întorsătură neașteptată, când a început să se confrunte cu probleme de sănătate la rinichi. A urmat o călătorie anevoioasă de investigații medicale, ajungând până în Ungaria în căutarea răspunsurilor. Odată cu trecerea timpului, problemele s-au agravat, ducând la un moment critic în 2011, când a fost trecut pe lista de așteptare pentru un transplant de rinichi.

Aprilie 2012 a fost un moment marcant, când colegul nostru a primit un transplant de rinichi care i-a salvat viața. Recunoștința pe care a simțit-o a fost incomensurabilă. Glumeț din fire, el spune că “este ca și cum am câștigat de două ori la loterie”. Un donator compatibil și o operație reușită au fost miracole pe care le prețuiește. O lună mai târziu, s-a întors la muncă, întruchipând aceeași încredere și putere ca înainte.

Pentru ce este recunoscător astăzi?

Ce l-a ajutat să depășească problemele de sănătate?

Sub această poveste a triumfului se află o narațiune mai puțin cunoscută, dar la fel de emoționantă. Înainte ca problemele de sănătate să apară în viața lui, colegul nostru adoptase o fetiță de un an. Hotărârea lui de a-și învinge provocările medicale a fost alimentată de dorința profundă de a o vedea crescând. Teama ca ea să ajungă din nou în plasament l-a împins să depășească problemele de sănătate cu o hotărâre de neclintit.

Odată cu trecerea timpului, fetița a ajuns studentă la medicină, acum în vârstă de 21 de ani, o dovadă vie a forței și speranței tatălui ei. Ea a avut alături un model real de rezistență și determinare.

Colegul nostru știa că va lua medicamente pe viață, dar înfruntă fiecare zi cu speranță și forță. Își văzuse fiica crescând, prosperând și urmărindu-și visele. Povestea continuă, o narațiune inspiratoare despre forță și puterea neclintită a speranței.

Iar noi suntem recunoscători că este colegul nostru și că prin povestea lui ne inspiră să găsim resurse pentru a depăși provocările ce apar în viețile noastre .