E.ON România E.ON România
E.ON România

E.ON România

3.73

327 evaluări

Parcurs GraduatE.ON - Iulian Tanascu

19.08.2022

Știai că Iulian unul din trainee GraduatE.ON a devenit de curând Specialist Prețuri B2C în E.ON Energie România?


 
Tănașcu Constantin-Iulian este colegul nostru care s-a alăturat companiei în 2020 prin intermediul programului GraduatE.ON, pe poziția de Trainee Economist. De-a lungul anilor Iulian a parcurs diferite stagii în cadrul programului de la Performanță Comercială, Management de Produs B2C, Strategie și Dezvoltarea Afacerii la Controlling – Market risks.
Cu Masterat în Management, Marketing Internațional și Securitate Cibernetică dar și cu Doctorat în Economie, Iulian se simte mai pregătit ca niciodată să-și continue povestea la noi în companie. După 2 ani de stagii Iulian a reușit să se definitiveze cu succes, considerând că poziția de Specialist Prețuri B2C, Management de Produs B2C în E.ON Energie România este cea mai potrivită pentru el. Haideți să aflăm ce l-a determinat să ia această decizie.  
Ce te-a convins să aplici la Programul GraduatE.ON?
Sunt multe motive pentru care am vrut să aplic la acest program. Primul este simplu - am văzut acest program ca pe o provocare și ceva ce trebuie cu siguranță să încerc. La dorința de a ieși din zona de confort se adaugă și cea de a pune o cărămidă la construcția carierei mele, iar aici la E.ON știam că este locul ideal. Spun acest lucru deoarece este o companie care activează într-un domeniu în continuă schimbare iar pe mine mă atrag atât dinamismul cât și provocările aferente. 

 

Care au fost primele tale experienţe și stagii în cadrul Programului? 
Primul stagiu presupunea deplasarea mea la Târgu Mureş, însă pandemia m-a împiedicat şi astfel am fost nevoit să muncesc remote împreună cu colegii de la Performanţă Comercială. A fost un domeniu nou pentru mine în care am descoperit prin indicatori și analize în ce direcţie se îndrepta compania la momentul respectiv. 

Al doilea stagiu a fost „dragoste la prima vedere” în ceea ce privește cariera. Asta si pentru ca  departamentul de Management Produs B2C era mai apropiat de client și mult mai complex. Aici am învăţat despre produse care îmi erau străine până atunci și am stabilit prețurile corecte ale acestora încercând să pătrundem în mintea clienților și să-i înțelegem. 
Pe lângă proiectele din cadrul departamentelor, am fost implicat și în Energy Challenge, un concurs realizat de către noi trainee pentru tinerii talentați din universități. Am participat la două ediții și pot spune că pe cât de diferită a fost experiența, pe atât de interesantă și de plăcută a fost. Să mai adaug faptul că după competiție, noi trainee-ii am rămas prieteni cu cei care au concurat în competiție? 


Ce îţi oferă mentoring-ul din cadrul Programului?
Mentoring-ul obținut în cadrul programului este extrem de variat. Personal am avut alături foarte mulți colegi care m-au ghidat și m-au învățat atâtea lucruri noi. Toți colegii cu care am interacționat au fost dornici să mă ajute să înțeleg procesul din spate, flow-ul de lucru și interdependențele dintre departamente. 

Ba mai mult, am învățat să mă descurc peste tot pe unde ajung. De aceea, cred că mentoring-ul din cadrul programului reprezintă mai mult decât un atuu al programului – este un set de bune practici pe care ar trebui să le aplicăm oriunde ne poartă cariera. 

 

Ai un model de urmat profesional? De ce este modelul tău?
Am două modele iar unul dintre ele este Elon Musk. Musk este un tip autodidact, care încearcă să schimbe lumea prin tehnologii utilizate diferit față de modul în care suntem obișnuiți. Practic acesta modelează prezentul cu resursele disponibile și-l transformă în viitor. 

Al doilea model pe care îl urmez este din companie - Ramona Dumitru, managerul meu. Spun cu mândrie că Ramona, colega mea este exact așa cum sunt descriși managerii în cărțile de management din facultate. Este acel exemplu de la care ai ce învăța, care știe cum să motiveze și cum să te învețe să înveți. Este o persoană extrem de empatică, dar care ia decizii calculate, pe bază solidă. 


De ce ai ales să te definitivezi în acest departament?
Pentru mine contează foarte mult oamenii cu care lucrez și aici a existat acea chimie puternică. Mai mult decât atât echipa are o poziționare mai apropiata față de client. Din nevoi și dorințe diferite ale clienților, noi ca echipă avem nevoie să fim extrem de flexibili atât în gândire, cât și în modul de acțiune. Domeniul acesta provocator a reprezentat un alt motiv pentru care mi-am dorit mult să rămân aici. 


De ce recomanzi studenţilor în ani terminali să se alăture echipei E.ON?
E.ON spre deosebire de alte companii, este dispusă să investească în studenți și să-i pregătească practic astfel încât ei să crească împreună cu compania. Oportunitățile de carieră în E.ON sunt diverse iar experiențele pe care compania le poate oferi reprezintă acel plus care face diferența pe piața muncii. E o plăcere să am colegi cu experiență în zone diverse, dornici să ofere explicații la nevoie. 


Ce sfaturi ai pentru viitorii absolvenți?
Adunați cât mai multe experiențe și fiți deschiși la tot ce mișcă în jurul vostru. Este poate cea mai frumoasă perioadă din viața voastră, momentul când așezați cărămizile fundației viitoarei voastre cariere. Încercați să aduceți un suflu nou indiferent de drumul ales. Faceți un prim pas iar apoi lăsați-vă amprenta pașilor peste tot pe unde veți merge.