E.ON România E.ON România
E.ON România

E.ON România

3.73

327 evaluări

Parcurs GraduatE.ON Luca Mihai

19.08.2022

Luca Mihai-Andrei s-a alăturat companiei în anul 2020, prin intermediul programului GraduatE.ON, pe poziția de Trainee Inginer. Mihai a experimentat diferite stagii în cadrul programului și a cunoscut o multime de colegi dornici să-l ajute și să-l îndrume. Acum este rândul său să ne inspire prin povestea lui.

După mai bine de 1 an de stagii în compania DelgazGrid de la Serviciu Acces Rețea Electricitate la FOL Exploatare Măsură Municipal sau Compartiment Tehnic si Monitorizare CORE Iași, Mihai a reusit să se definitiveze cu succes, considerând că poziția de Inspector Incidente, Compartiment Tehnic și Monitorizare CORE Iași, în Delgaz Grid este cea mai potrivită pentru el.

Mihai a studiat la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată din Iași, nivel licență și masterat, iar acum își desfasoară studiile de doctorat, specializându-se în domeniu. Ne bucurăm pentru tine Mihai că ți-ai găsit calea și că o urmezi făcând ceea ce-ți place!

Mai multe despre cum i s-a părut experiența GraduatE.ON și care sunt planurile sale de viitor la noi în companie aflăm din interviul pe care te invităm să îl citești mai jos.

 

Ce te-a convins să aplici la Programul GraduatE.ON?

Factorul decisiv care a stat la baza aplicării mele la GraduatE.ON a fost posibilitatea de a experimenta și de a descoperi în ce direcție îmi pot dezvolta cariera.

 

Care au fost primele tale experiențe și stagii în cadrul Programului?

Deși am început stagiile în perioada pandemiei, lucrând și de acasă, asta nu a pus nici o piedică integrării mele în cadrul departamentului și a echipei.

Primul stagiu l-am efectuat la departamentul Serviciu Acces la Rețea Electricitate și a venit ca o completare a experienței mele de muncă de până atunci. A fost dorința mea să îmi dezvolt cunoștințele despre procesul de racordare și mă bucur că acest lucru a fost posibil chiar din primul stagiu. Al doilea stagiu l-am efectuat la departamentul FOL Exploatare Măsură Municipal din Iași unde am descoperit cât de importantă poate fi munca în teren, mai ales cea de exploatare și mentenanță a rețelei.

După o colaborare cu colegii din departamentul Compartiment Tehnic si Monitorizare CORE Iași, am decis că aici este locul potrivit unde mi-as putea efectua al treilea stagiu. În acest departament am analizat și am oferit soluții la diferite probleme pentru toate departamentele cu care colaboram la vremea aceea. După doar trei luni petrecute în acest departament, eram sigur că aici îmi e locul. Activitatea pe care am desfășurat-o până în acel moment a coincis cel mai mult cu așteptările mele, reușind să mă definitivez în acest departament cu succes.

 

Ce îți oferă mentoring-ul din cadrul Programului?

Mentoring-ul te ajută cu integrarea în echipă, cu dezvoltarea cunoștințelor și înțelegerea proceselor din companie. I-am considerat mentori atât pe superiori cât și pe colegii din departamentele unde am efectuat stagii.

 

Ai un model de urmat profesional? De ce este modelul tău?

Toate persoanele cu care am colaborat au fost un model, de la fiecare am preluat ce am considerat eu că este util dezvoltării mele.

 

De ce ai ales să te definitivezi în acest departament?

Activitățile diversificate și colaborarea cu toate celelalte departamente m-au convins că aici este locul potrivit unde pot să-mi încep cariera în cadrul companiei.

 

De ce recomanzi studenților în ani terminali să se alăture echipei E.ON?

Le recomand în primul rând programul GraduatE.ON pentru că este o șansă unică să experimentezi și să decizi după o analiză amplă care este cel mai potrivit departament pentru tine. De asemenea, să lucrez atât pe parcursul programului cât și după definitivare în cadrul acestei companii a fost cu siguranță cel mai propice mediu pentru dezvoltarea mea profesională.

 

Ce sfaturi ai pentru viitorii absolvenți?

Să fie curioși, să pună întrebări ori de cate ori au o neclaritate și să fie deschiși întotdeauna la provocări.