Descoperă Catalogul TOP 100 CEI MAI BUNI ANGAJATORI pentru care să lucrezi în 2025!

Cei mai buni angajatori caută cei mai buni candidați.

E.ON România E.ON România
E.ON România

E.ON România

395 evaluări

Angajator transparent

Semeniuc Emanuel – Un exemplu de succes al programului GraduatE.ON

30.01.2025

Cu un parcurs remarcabil, Emanuel s-a alăturat companiei imediat după finalizarea studiilor la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, unde a urmat un masterat în Sisteme Moderne pentru Conducerea Proceselor Energetice. Prima sa experiență în GraduatE.ON a fost în cadrul Centrului Suceava, unde a avut oportunitatea de a observa și de a participa activ la diverse proiecte acumulând cunoștințe valoroase.

Pe parcursul stagiului, Emanuel a excelat în diferite departamente, implicându-se în proiecte de amploare precum amplificarea capacității transformatoarelor. Procesul a implicat etape complete, de la vizitele pe teren pentru evaluări până la realizarea efectivă a proiectului. Această experiență i-a oferit o perspectivă complexă asupra fluxului de lucru din companie și i-a consolidat competențele tehnice. Azi, Emanuel activează ca Manager urmărire lucrări în Delgaz Grid, un rol în care continuă să împărtășească din pasiunea și determinarea sa. Ce l-a determinat să se definitiveze în acest departament aflăm astăzi chiar de la el.

Ce te-a convins să aplici la Programul GraduatE.ON?

Am avut șansa extraordinară de a începe să lucrez în domeniul în care mi-am finalizat studiile universitare imediat după absolvire. Acest lucru a fost posibil datorită programului GraduatE.ON care oferă oportunități pentru cei la început de carieră, permițându-le să se dezvolte profesional într-un domeniu care, de obicei, necesită ani buni de experiență practică.

Pentru un proaspăt absolvent, opțiunile tradiționale includ, de cele mai multe ori, începerea carierei ca electrician pentru a acumula experiența necesară. Însă, GraduatE.ON deschide o cale diferită: posibilitatea de a lucra direct ca inginer, dar într-un cadru care îți permite să înveți fără a fi copleșit de responsabilități majore de la început. Mai mult decât atât, participarea în cadrul acestui program facilitează obținerea gradelor ANRE într-un timp considerabil mai scurt decât ar fi posibil pentru cineva care activează într-o firmă mai mică. Această oportunitate unică accelerează dezvoltarea profesională, oferind atât cunoștințe, cât și recunoaștere oficială într-un ritm mult mai rapid.

În cadrul experienței mele la Centrul Suceava, am avut ocazia să urmăresc îndeaproape lucrările desfășurate alături de colegii responsabili de medie tensiune, dar și să însoțesc colegii care se ocupă de lucrările pe înaltă tensiune și stații. Astfel, am putut observa direct procesele tehnologice desfășurate într-un punct principal de lucru. Pe lângă acestea, am participat la diverse activități practice, precum recepția defrișărilor, înlocuirea unui transformator într-o stație și multe alte operațiuni importante.

La departamentul de proiectare, am avut șansa să realizez două proiecte complete, ambele având ca scop amplificarea capacității transformatoarelor. Procesul a fost extrem de complex și instructiv, implicând toate etapele necesare: de la vizitele în teren pentru evaluarea situației existente, până la realizarea efectivă a proiectului. Această experiență m-a ajutat să înțeleg în profunzime fluxul de lucru și să-mi consolidez cunoștințele tehnice.

Care au fost primele tale experienţe și stagii în cadrul Programului?

Ce îţi oferă mentoring-ul din cadrul Programului?

Această experiență a fost extrem de valoroasă, deoarece mi-a oferit ocazia să învăț cum se desfășoară diferite procese în departamentele unde am avut stagii. Faptul că nu am fost încărcat cu responsabilități mi-a permis să experimentez, să învăț din greșeli și treptat, să înțeleg pe deplin etapele fiecărui proces.

Un alt aspect deosebit de important a fost posibilitatea de a explora mai multe departamente. Acest lucru mi-a oferit libertatea de a descoperi locul unde m-am simțit cel mai bine, locul în care am simțit că aparțin cu adevărat. În plus, am avut ocazia să cunosc colegi din diferite echipe și să construiesc legături profesionale și personale care îmi vor fi utile pe termen lung. Această combinație între învățare practică, diversitate și conexiuni interpersonale a fost esențială pentru dezvoltarea mea profesională.

De ce ai ales să te definitivezi în acest departament? Ce ți-a plăcut cel mai mult?

Încă din prima săptămână am realizat că acesta este departamentul în care vreau să rămân. Atmosfera dintre colegi și sprijinul oferit au fost esențiale pentru integrarea mea rapidă. Colegii m-au ajutat enorm, iar datorită lor m-am adaptat ușor și am reușit să învăț aproximativ 90% din procesul specific acestui departament.

Un rol crucial l-a avut coordonatorul, care s-a dovedit a fi extrem de înțelegător și dispus să mă ghideze. Indiferent de întrebările sau dificultățile pe care le-am întâmpinat, a fost mereu acolo să mă ajute, ceea ce mi-a oferit încredere și motivație. Ce îmi place cel mai mult la acest departament este diversitatea situațiilor cu care mă confrunt în fiecare zi. Fiecare provocare mă determină să aprofundez cunoștințele deja dobândite și, în același timp, să descopăr lucruri noi. Această dinamică constantă mă menține implicat și entuziast, oferindu-mi oportunități continue de învățare și dezvoltare.

De ce recomanzi studenţilor în ultimul an de studiu să se alăture echipei E.ON?

Recomand cu toată încrederea studenților să se alăture echipei E.ON, o companie care pune un accent deosebit pe dezvoltarea și susținerea angajaților săi. E.ON nu doar că oferă oportunități excelente de creștere profesională, dar creează și un mediu în care fiecare angajat se simte apreciat și sprijinit în fața oricărei provocări.

Ceea ce face această companie deosebită este faptul că pune pe primul loc atât clientul, cât și angajatul, asigurându-se că fiecare are parte de respect, sprijin și soluții personalizate. Este locul ideal pentru cei care doresc să învețe, să se dezvolte și să facă parte dintr-o echipă care valorifică talentul și implicarea fiecăruia.

De-a lungul celor aproape două decenii de la lansare, programul Graduate.on a adus în echipa noastră 178 de tineri talentați, dintre care 43% femei și 57% bărbați. Suntem mândri să vedem că 63% dintre aceștia au ales să-și continue parcursul profesional în cadrul companiei, contribuind activ la transformarea energetică. Domeniile de activitate ale colegilor reflectă diversitatea și complexitatea proiectelor noastre: 55% dintre trainee au fost ingineri, 33% economiști, iar restul provin din IT, domeniul juridic sau psihologie/HR. Mulți dintre ei, inclusiv 53% dintre ingineri și toți specialiștii juridici, și-au găsit locul în echipele noastre, demonstrând valoarea mentoratului oferit prin acest program.