Descoperă viitorul Resurselor Umane din România la Conferința TOP ANGAJATORI Undelucram.ro!

Fii parte din eveniment!
13 februarie 2025
Flex Romania Flex Romania
Flex Romania

Flex Romania

3.50

219 evaluări

Voluntarul Anului 2024: Mariana Sinatovici

05.12.2024

 

Mariana Sinatovici Voluntarul anului 2024 in Flex Romania

Data de 5 decembrie marchează Ziua Internaţională a Voluntarului. Şi în acest an, sărbătorim şi celebrăm toţi colegii care aleg să se implice în activităţile şi acţiunile pe care le derulăm în cadrul Flex Timişoara. Potrivit United Nations, tema Zilei Internaţionale a Voluntarului 2024 are legătură cu oamenii care contribuie în mod activ în devoltarea comunităţilor.

Construim comunităţi puternice şi sustenabile

Atunci când facem voluntariat, devenim parte din soluţiile necesare rezolvării unor probleme, iar datorită conexiunilor care se formează atât între voluntari, cât şi între comunităţi şi companii, reuşim să valorificăm contribuţia fiecăruia dintre noi. Impactul voluntarului e vizibil atunci când ne implicăm şi oferim o mână de ajutor celor aflaţi în situaţii precare, atunci când alegem să oferim empatie celor diferiţi, şi se regăseşte în curajul de a lua atitudine, în implicarea în proiecte care nu pot fi mereu măsurate prin cifre.

De-a lungul anilor, s-a demonstrat că spiritul activ, colaborativ şi mereu curios al voluntarului contribuie la ruperea barierelor între generaţii şi ajută la propria dezvoltare, fie că vorbim de cea personală, profesională sau dezvoltarea comunităţii din care facem parte.

Voluntarul Anului 2024 în Flex Timişoara este Mariana Sinatovici, pentru dedicarea constantă în activităţile de responsabilitate socială ale companiei, susţinerea comunităţii şi promovarea valorilor voluntariatului şi responsabilităţii sociale.

Haideţi să o cunoaştem mai bine pe Mariana.

Când te-ai alăturat Flex Timişoara şi ce rol ai în cadrul companiei?

Sunt Analytical Specialist în cadrul Failure Analysis Laboratory şi fac parte din această echipă din februarie 2022.

Ce anume te motivează să te implici ca voluntar în activităţile din Flex Timişoara? 

Majoritatea acţiunilor de voluntariat, care sunt organizate de către echipa Flex, au la bază grija faţă de oameni şi implicarea în comunitate. Acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care am dorit să devin voluntar, am simţit că o parte dintre aceste activităţi, se aliniază cu valorile mele. Îmi pasă de cei din jurul meu şi încerc tot timpul să ajut într-un fel sau altul; îmi place despre mine să spun că sunt un iubitor de oameni şi ce alt cadou mai frumos aş putea oferi comunităţii în care locuiesc, decât timpul meu? La toate acestea se mai adaugă şi faptul că îmi place foarte mult să mă implic în organizarea de evenimente şi campanii, dacă nu deveneam chimist, probabil eram organizator de evenimente sau cofetar 😊

Poţi să ne povesteşti un pic despre activităţile în care te-ai implicat în 2024?

Am reuşit să particip la aproape toate activitătile de voluntariat organizate de către echipa Flex în anul 2024, peste 10 la număr. Am participat la plantarea de copaci în cadrul Oxigen-Planting Festival, am ajutat persoanele cu dizabilităţi de la b.a.h (building.a.home) cu diverse sarcini gospodăreşti. Ce m-a scos foarte mult din zona de confort a fost participarea la crosul Oncohelp şi FlexRun, întrucât nu eram deloc o persoană căreia să îi placă alergatul. Iar prin implicarea activă în organizarea Flight Festival şi a campaniei Ajută-l pe Moş Crăciun (care ocupă un loc special în sufletul meu), m-am simţit ca peştele în apă 😊 şi că tot vorbeam de peşti, Flex Fishing Contest este activitatea în care, din admiraţie faţă de colegii noştri pasionaţi de pescuit, am decis să mă alătur ca arbitru.

Dintre toate activităţile de voluntariat, care a fost cea mai memorabilă pentru tine?

Îmi este destul de greu să aleg o singură activitate. Privind în urmă şi luând fiecare activitate în parte, realizez că fiecare experienţă m-a ajutat să descopar lucruri noi despre mine şi m-a ajutat să mă dezvolt ca om (nu degeaba, un prieten drag îmi spunea că “voluntariatul este cea mai bună oportunitate pentru autocunoaştere şi dezvoltare”). Activităţile care sunt axate pe ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi sau a copiilor care trăiesc în medii defavorizate, mă sensibilizează mereu, cu atât mai mult, că nu ai cum să ramai nemişcat la bucuria persoanelor de la b.a.h atunci când văd ca “oamenii de la Flex” au reuşit încă o dată să finalizeze cu success toate sarcinile.

Cum ai aflat despre activităţile de voluntariat din Flex Timişoara?

Am aflat despre oportunităţile de voluntariat disponibile în Flex Timişoara, prin intermediul “Internal Communication”. Urmăream cu curiozitate şi cu dorinţa de a participa şi eu într-o zi la aceste activitati şi de a face parte din echipa de oameni faini care le organizează. După mai bine de un an de zile de privit şi admirat din umbră, oamenii care îşi dedicau timpul pentru asta, şi încurajată de către managerul meu (mulţumesc, Tibi!), am decis să particip la prima mea întâlnire cu voluntarii Flex şi să plec de acolo cu o primă responsabilitate pentru campania “Ajută-l pe Moş Crăciun”.

În opinia ta, cât de mare e impactul voluntariatului în comunitatea din Timişoara?

Comunitatea are nevoie de astfel de activităţi, prin aceste simple gesturi putem să facem o diferenţă enormă în viaţa altcuiva. Ce poate să fie mai frumos decât să ştii că persoanele la care reuşeşti să ajungi se simt valorizate şi incluse în comunitate? Sau să ştii că peste 60 de copii din medii defavorizate au strictul necesar pentru începutul de an şcolar, pentru că noi am reuşit să ne mobilizam şi să le cumpărăm rechizite.  Şi la toate acestea, se mai adaugă şi fiecare feedback pe care l-am primit de la oamenii care veneau la standurile Flex de la diversele evenimente la care participam.  Mulţi oameni ne felicitau, ne spuneau că ne-au văzut că suntem peste tot şi că ne implicăm atât în ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi, cât şi în activităţi ce ţin de mediul înconjurător şi în educaţie. Toate aceste momente îmi confirmă faptul că reuşim să cultivăm un sentiment de comunitate şi responsabilitate socială.

Consideri că implicarea ta în activităţile de voluntariat au contribuit la dezvoltarea ta personală sau profesională? Consideri că ai învăţat noi aptitudini?

Da, cu siguranţă! Toate activităţile de voluntariat la care am participat m-au ajutat să descopăr lucruri noi cu care rezonez sau nu, şi să redescopăr lucruri pe care îmi face mare plăcere să le fac. Fiecare activitate a venit cu lecţia şi cu beneficiile ei. Cel mai mare beneficiu pe care îl am din participarea la aceste activităţi a fost că mi-am dat seama că în echipă îţi ies cele mai frumoase lucruri. Pe de altă parte, am conştientizat că e bine să las uneori încăpăţânarea la o parte şi să încep să fiu mai relaxată. 😊

Toate aceste aspecte le-am transpus şi în activitatea mea profesională şi am reuşit să mă organizez mult mai bine cu task-urile de zi cu zi şi să îmi depăşesc teama de a vorbi în public.