Compania Playtika, pionier al pieței de jocuri de mobil, fiind printre primii care au oferit jocuri gratuite pe rețelele sociale și la scurt timp, pe platformele mobile, este din ce în ce mai prezentă în România, mizând pe contribuția sa semnificativă la dezvoltarea unei comunități puternice de profesioniști și entuziaști tech, mai ales prin întâlniri tematice periodice, organizate sub umbrela Playtika Tech Evenings.
Pe 23 septembrie a avut loc cea mai recentă întâlnire din seria Playtika Tech Evenings, un eveniment dinamic dedicat pasionaților de Java, care a reunit programatori cu experiență și juniori, tech savvy și curioși în a afla care sunt softurile open source folosite în programarea de jocuri și cum se traduce acest lucru în beneficii pentru industria jocurilor de mobil.
Trei speakeri din cadrul Playtika i-au introdus pe cei prezenți în lumea cercetării și dezvoltării și a industriei soft din cadrul companiei, cu accent pe alternativa Project Loom și Microservices.
Amram Guttman, VP R&D Playtika, a făcut o prezentare detaliată a companiei, punând accent pe contextul actual al pieței, în care oamenii resimt o nevoie tot mai mare de relaxare, de detașare, chiar de escapism, având în vedere stresul generat de pandemie.
Bogdan Pistol, Team Lead în Playtika și software engineer cu o experiență de peste 7 ani în ecosistemele Java, a punctat informații importante despre microservicii, creând cadrul unei dezbateri despre avantajele și dezavantajele acestei abordări, în contextul lecțiilor învățate în anii petrecuți în Playtika.
Iar Alin Ciungulescu, Java Technical Lead în Playtika, cu o experiență de peste un deceniu în domeniu, a prezentat Project Loom, punând accent pe felul în care astfel de alternative modifică peisajul din industria jocurilor de mobil.
„Ne-am bucurat de prezența fizică a oamenilor, profesioniști și entuziaști din domeniu. Ne-am bucurat de prezentări, care au generat întrebări și răspunsuri pe măsură, precum și dezbateri. Dar mai ales ne-am bucurat de faptul că am fost din nou împreună. Astfel de întâlniri informale sunt pentru noi o ocazie perfectă de a întări relația cu comunitatea de IT&C, de a contribui la dezvoltarea și profesionalizarea ei continuă și, mai ales, de a împărtăși din experiența și provocările noastre. Credem că numai făcând schimb de informații generăm o conversație, un schimb de idei cu privire la utilizarea limbajelor de programare în dezvoltarea jocurilor pentru mobil, aducând în atenție noutăți în materie de tehnologie, cu beneficii pentru toți cei implicați”, a declarat Amram Guttman, VP R&D Playtika.