Teilor Teilor
Teilor

Teilor

4.07

141 evaluări

Angajator transparent

Anda Jurcă - ”Bijuteriile cu coperţi şi file”

05.03.2021

Anda Jurcă, group sales director al producătorului român de bijuterii Teilor şi una dintre cele mai admirate femei din mediul de business local, a povestit pentru Business MAGAZIN despre pasiunea sa pentru obiecte preţioase, dar nu despre cele care îţi înfrumuseţează chipul, ci mintea: cărţile.

Anda Jurcă este absolventă a University of Human-Social Sciences, cu o diplomă de master în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, vorbeşte trei limbi străine – engleză, franceză şi arabă şi lucrează în industria bijuteriilor de lux de peste două decenii, potrivit informaţiilor disponibile pe platforma LinkedIn. De-a lungul carierei ea a lucrat ca expat în Emiratele Arabe Unite, în cadrul companiilor Damiani şi Cartier, iar echipei Teilor i s-a alăturat în 2017, în funcţia de National Sales Director, din care a fost promovată la începutul acestui an în rolul de Group Sales Director.

Deopotrivă cu pasiunea pentru bijuterii şi-a cultivat-o şi pe cea pentru lectură, aşa că citeşte zilnic, preponderent articole din aria de business în care activează. „Citesc cărţi de business, management, ledearship, din care aplic aspectele care mi se par potrivite companiei şi oamenilor alături de care lucrez (....).

Cărţile le savurez în weekeduri, zile libere şi vacanţe, deşi dacă este ceva ce doresc să aprofundez nu voi lăsa din mână cartea până nu o termin, indiferent că am programul încărcat.” În prezent citeşte „Why We Sleep”, de Matthew Walker, „una dintre recomandările lui Bill Gates, ca fiind printre cărţile sale preferate în anul 2020”.

Ea spune că îşi alege cărţile după recenzii, la recomandarea persoanelor pe care le admiră sau pur şi simplu din colecţiile scriitorilor care au impresionat-o de la prima carte pe care a citit-o.

În opinia sa, tipul de cărţi care îţi serveşte drept sursă de inspiraţie depinde de perioada pe care o traversezi în viaţă. „Am fost inspirată în adolescenţă de cărţi de aventură care făceau apel la curajul fiecărui tânăr, dar îmi plăcea să citesc şi cărţi biografice, printre care îmi amintesc de «Arta Succesului: Coco Channel»”. De-a lungul carierei au inspirat-o în schimb multe cărţi de business, din care spune că a deprins tehnici noi, iar în unele cazuri chiar a aplicat la job anumite procese. „Printre acestea enumăr: «The 7 Habbits of Highly Effective People», a scriitorului Stephen R. Covey, «Mindset: The New Psychology of Success», de Carol Dweck, şi «Maxim – Psihologia forţei de vânzări», a scriitorilor Bogdan Comănescu şi Ovidiu Atanasiu.” (...)

Pentru a se relaxa, nu are un tip anume de cărţi, „însă senzaţia pe care trebuie să mi-o lase o lectură de vacanţă sau de weekend este cea de reflecţie, de introspecţie, să creeze aceea ruptură între viaţa de zi cu zi şi lumea viselor, să dea frâu liber imaginaţiei.” În acest sens, spune că i-a făcut mare plăcere să citească «Sapiens» şi «Home Deus» de Yuval Noah Harari.

În opinia sa, într-o cultură organizaţională, lectura este esenţială pentru orice angajat. „În companie avem o bibliotecă cu cele mai interesante titluri, care se actualizează periodic. Încurajăm cultura cititului îndemnând angajaţii să fie curioşi şi informaţi. Un obicei pe care ni l-am format este să oferim cărţi colegilor, cu titlurile pe care considerăm că trebuie să le citească şi li se potrivesc, un cadou simbolic care va dăinui peste ani, nu ca obiect ci ca dezvoltare mentală.” 

Nota Undelucram.ro: Continuarea interviului acordat pentru Business MAGAZIN este disponibila aici