Descoperă Catalogul TOP 100 CEI MAI BUNI ANGAJATORI pentru care să lucrezi în 2025!

Cei mai buni angajatori caută cei mai buni candidați.

Top Line Europa Top Line Europa
Top Line Europa

Top Line Europa

65 evaluări

Angajator transparent

Colectia 20+ : Aniversare cu substanța

11.04.2025

COLECȚIA 20+
O serie dedicată oamenilor care au transformat Top Line Europa dintr-o companie într-o cultură. Fiecare interviu e un gest de recunoaștere pentru cei care au ales să rămână, să crească, să inspire — de peste 20 de ani. Nu e despre loialitate oarbă. E despre apartenență asumată. Despre eleganța de a construi, zi după zi, ceva care rezistă.

Într-o lume în care cifrele guvernează realități, Mara I.  – Director Financiar la TLE –  nu le folosește ca pe o armă, ci ca pe un limbaj al clarității. Azi, la exact 20 de ani de când a intrat în universul Top Line Europa, semnează nu doar bilanțuri impecabile, ci și o formă de leadership tăcut și esențial. Acest interviu nu e despre contabilitate sau financiar. Este despre rigoare cu suflet, despre decizii care nu se laudă, dar construiesc.

Reporter: Mara, ai 20 de ani în companie. Unii oameni nici măcar nu reușesc să țină în viață un copac atâta timp. Cum ai reușit tu să fii atât de prezentă, constantă și relevantă în același loc?
Mara: Nu m-am gândit niciodată în termeni de „rămânere”. N-am zis: „O să stau aici 20 de ani.” Dar știi cum e? Când fiecare zi e o zi în care contezi, timpul trece altfel. Fiecare proiect, fiecare raport, fiecare întrebare rezolvată – toate se adună. Și din aproape în aproape, fără tam-tam, trece un deceniu. Apoi încă unul. Nu e despre loialitate în abstract, e despre sens. Eu aici am avut mereu sens.

Reporter: Ce te definește, ca profesionist?
Mara: Rigoarea. Dar și capacitatea de a explica lucruri complicate în cuvinte simple. Mai ales colegilor din HR – care, să fim sinceri, au alte superputeri. Și răbdarea. Deși nu pare. (râde) Eu n-o arăt mereu, dar o am. Dacă n-aș avea-o, n-aș mai fi aici.

Reporter: Când cifrele vorbesc, tu ce alegi să asculți?
Cum filtrezi datele financiare, zgomotul pieței și presiunile interne pentru a lua decizii care nu sunt doar corecte, ci și curajoase?
Mara: Pentru mine, cifrele sunt ca un limbaj tăcut al afacerii. Ele nu țipă, dar spun totul. În fiecare coloană de Excel, în fiecare deviație de la buget, există o poveste care cere să fie înțeleasă – nu doar citită. Iar primul pas este să-mi amintesc că cifrele sunt neutre; interpretarea lor, în schimb, este profund umană.
Financiarul e adesea văzut ca gardianul restricțiilor, dar eu văd rolul nostru ca fiind unul de traducător strategic. Nu spun “nu”, ci spun “da, dar uite cum”. Îmi asum deciziile care pot părea nepopulare, dacă ele servesc integritatea pe termen lung a companiei.
Curajul, pentru mine, nu stă în a cheltui sau a tăia, ci în a susține o decizie financiară cu claritate, într-un climat incert, și a rămâne fermă când apar presiunile.
Așadar, când cifrele vorbesc, aleg să ascult liniștea dintre ele.

Reporter: Mara, să încheiem cu ceva mai personal. Știu că ai doi băieți mari – 22 și 26 de ani, parcă. Cum reușești să jonglezi cu jobul și familia?
Mara: Da, cei doi sunt aproape deja oameni mari (râde). E o provocare, dar și o bucurie să-i vezi crescând și făcându-și propriile alegeri. Chiar dacă nu mai sunt copii, mai îmi place să le dau câte un sfat din când în când, doar ca să-i am pe aproape. Cât despre timpul meu liber… mă descarc cel mai bine atunci când călătoresc. Nu știu, în vacanțe mă simt pur și simplu în altă lume. Călătoriile sunt o formă de reîncărcare pentru mine – îmi dau o pauză de la tot ce înseamnă cotidianul. A, și încă un secret… Fashion-ul! Dacă mă vezi pe undeva cu o comandă Fashion Days pe drum, să știi că n-am cum să rezist unui outfit nou. E un mic „viciu” care mă face să mă simt bine.

Reporter: Cine dintre seniorii Top Line Europa ar trebui sa fie nominalizat pentru urmatorul interviu din "Colectia 20+"?

Mara: Florin S. (pe 1 aprilie a implinit 23 de ani la noi - nu e pacaleala :)