BRD - Groupe Societe Generale BRD - Groupe Societe Generale
BRD - Groupe Societe Generale

BRD - Groupe Societe Generale

3.36

816 evaluări

Adriana Bucuroiu - Senior Business Analyst

16.06.2022

1. Ani în BRD? 3 cuvinte despre experiența ta (angajat BRD)

5 ani în BRD. Dacă ar trebui să descriu în trei cuvinte experiența ar fi : provocare, învățare permanentă și lucru în echipă. Aș zice că nu am avut momente de plafonare sau de rutină și am învățat că succesul fiecărui proiect depinde de munca în echipă și că orice proiect poate fi dus la un final reușit chiar dacă la început poate părea irealizabil.

 

2. Unde vrei să ajungi professional

Pentru mine obiectivele profesionale sunt legate întotdeauna de calitatea proiectului sau al rezultatului livrat. Acest lucru presupune acumulare continuă de cunoștințe atât business cât și tehnice dar și înțelegerea fluxurilor interne și aplicarea lor. Având în vedere mediul provocator și nou în care lucrez aș zice că toate cele menționate mai sus sunt “in progress” și îmi doresc ușor ușor să ajung un profesionist pe care colegii se pot baza.

 

3. Pasiunea ta este …ce iți aduce bucurie în viață ta personală? Ce iți place?

Călătoriile. Atât cele de explorare în zone ale țării pe care nu le-am vizitat dar și în alte tari. Atât de mult mă încarca aceste călătorii încât de multe ori plec singură, daca nu îmi găsesc parteneri de drum. Pentru mine orice călătorie implică și o parte sportivă și de obicei aleg locuri mai aproape de natura, unde de exemplu pot face și o drumeție pe munte să mă pot plimba mult sau să pot înotă în voie sau să fac orice activitate sportivă neîncercată (de exemplu un traseu de via ferrata, un traseu de rafting și altele). De altfel aș spune că și sportul e o pasiune pe care o practic săptămânal: ies la alergat, merg pe munte, merg la bazin, la cycling, la sală și încerc pe cât posibil să nu am o săptămână fară măcar o zi de sport.

 

4. Care este secretul echilibrului între viață personală și cea profesională ?

Să închizi laptopul la ora 6 ?!? J

Aș zice că existența pasiunilor/activităților extra job sau/și a familiei duce la un echilibru între acestea două. Eu cred că vei fi mult mai structurat și mai eficient la job astfel încât să ai mai mult timp liber penru a face ce iți place sau să fii alături de familie

 

5. Colegi și prieteni sau doar colegi? Împărtășiți valori comune, pasiuni

Suntem foarte mulți în department, nu aș putea să spun că toți colegii îmi sunt și prieteni. Pe unii dintre ei nici nu îi cunosc, date fiind condițiile pandemiei. Întotdeauna am avut și prieteni la birou, nu numai colegi, prieteni care evident au valori sau pasiuni comune cu ale mele, fapt care creează apropierea. Este imposibil să nu iți faci prieteni când petreci mare parte din timpul tău la muncă, unde inevitabil se ivesc și alte discuții diferite de cele legate de job și unde ajungi să cunoști foarte bine pe unii dintre ei. Un lucru foarte important îmi pare că în acest aspect dispar barierele vârstei – te poți împrieteni cu oameni mult mai tineri sau mai în vârstă decât tine.

 

6.            Ce ai visat în copilărie să te faci când o să fii mare

Ca orice copil din vremea aceea (comunistă și post comunistă) visurile nu erau atât de variate comparativ cu cele ale copiilor de astăzi. Pentru mine a fost simplu – mi-ar fi plăcut să fiu doctoriță și asta deoarece aveam o carte foarte dragă mie pe care mi-o citeau părinții și care avea niste ilustrații foarte frumoase – “Doctorul Au, mă doare“ se numea și era vorba despre un doctor de animale. Poate a ajutat puțin și faptul că de mic copil mi-a plăcut să știu că toată lumea în jurul meu era bine.

 

7.            Ce te face să fii mâine mai bun că azi?

Ambiția, faptul că nu îmi place să renunț și oricât de greu îmi e să fac un lucru, fie el la job sau pe plan profesional, clădesc pas cu pas calea pentru a ajunge acolo unde îmi doresc. Faptul că îmi place lucrul bine făcut mă face să învăț din greșelile zilei de azi și să acționez mâine mai eficient.

În plus nu uit niciodată că sunt lucruri noi de învățat mereu și încerc să fiu la curent și astfel orice lucru nou învățat azi mă vă ajuta ca mâine să fiu mai bună în ceea ce fac. 

 

8.            Dacă ai fi sportiv de performanță, alegi sport de echipă sau individual?

Aș alege sportul de echipă. De ce? Pentru că este un factor motivator foarte bun: vei face orice să nu iți dezamăgești echipa. Ei sunt cei care te vor susține întotdeauna și tu la rândul tău vei da tot ce poți.

 

9.            Detalii tehnice...

Ca raspuns la intreabarea ta, as mentiona proiectul la care iau parte alaturi de colegii mei si in care am intrat intr-o faza destul de incipienta, respectiv migrarea catre noul Data WareHouse.

Acest proiect presupune trecerea de la un sistem de raportare bazat pe date brute din sistemele operationale, prelucrate direct in linii de cod, la un Data WareHouse complet, utilizand un model de date complex, un tool de ETL si o interfata de prezentare a rapoartelor. Provocarile intalnite si lectiile invatate provin  atat din abordarea tehnica, fiind necesara intelegerea solutiilor tehnice utilizate dar si din cea business, partea de modelare a datelor fiind un element crucial in dezvoltarea unei noi solutii. Dintre tehnologiile utilizate as mentiona SAS, Oracle, Tableau. Diversitatea acestora reprezinta atat o provocare dar si o oportunitate de crestere a capabilitatilor tehnice penru cei implicati si ofera posibilitatea de a invata si a te dezvolta in mod continuu.