Distribuie
Fii sociabil și păstrează-ți jobul
Foarte mulți oameni cred că a fi sociabil este o caracteristică dată de natură. Ești pur și simplu plăcut și asta este suficient. Nu cădeți pradă acestei prejudecăți!
Sociabilitatea este sub controlul vostru și depinde de INTELIGENȚA EMOȚIONALĂ (EQ).
Să fii de gașcă, inteligent sau frumos nu sunt nici pe departe adjective ce caracterizează un om sociabil. În topul însușirilor conduc detașat sinceritatea, trasparența și capacitatea de a-i înțelege pe alții!
Și, totuși, nici măcar acestea, nu vă fac sociabilul perfect. Pornind din acest punct încercați să rețineți:
1. Puneți întrebări. Majoritatea dintre noi ascultă, iar cuvintele trec pe lângă noi fără să ne dăm seama de importanța semnificației lor, pentru cel care ne vorbește. Ascultați, dar puneți și întrebări de clarificare. Astfel dovediți că nu sunteți indiferent față de problemele interlocutorului!
2. Puneți telefonul deoparte. Nu întrerupeți conversația pentru a răspunde la un mesaj sau la un apel. Concentrați-vă asupra ei, dați-i atenția cuvenită! Veți avea mult mai mult de câștigat!
3. Fiți sincer și onest. Oamenii vor fi alături de Dvs. fiindcă pot să aibă încredere că sunteți cu adevărat ceea ce spuneți. Nimeni nu agreează prefăcătoria! Gândiți asemeni interlocutorului si veți câștiga un prieten.
4. Nu emiteți judecăți. O minte deschisă, fără prejudecăți, fără opinii preconcepute, îi va face pe oameni să fie aproape de Dvs. Ascultați-i cu atenție! Înțelegeți lumea prin ochii lor și lăsați-i să fie ceea ce sunt!
5. Nu solicitați ATENȚIA cu orice preț. Colectivul în care lucrați va manifesta adversitate dacă țineți cu orice preț să fiți în centrul ATENȚIEI. Acordând atenție celorlalți, ajutându-i cu sinceritate și recunoscând meritele lor, faceți cel mai mare pas spre a fi SOCIABIL!
6. Fiți constant în atitudini. Când colegii vă abordează cu o problemă ei trebuie să știe la ce răspuns să se aștepte. Dacă sunteți constant în atitudini veți ști cum să-i tratați pe fiecare, fără a leza sentimentele!
7. Folosiți un limbaj pozitiv al corpului. Controlați-vă gesturile, expresia feței și tonul vocii. Păstrați permanent contactul vizual cu cel care vi se adresează. Limbajul pozitiv al corpului face diferența între a fi sau nu SOCIABIL!
Opinia ta conteaza! Adaugă o contribuție și ajută-i pe cei ce își caută un loc de muncă
Citește toate articolele despre
Echilibru Planificare carieră Comportamentul uman Human behavior Motivație și vocațieArticol scris de:
Distribuie
Ce-am citit merită:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Echilibru
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro